Minden budapesti járatot töröltek a berlini reptereken

Szerda reggelig folytatják a sztrájkot a dolgozók.

MTI
2017. 03. 13. 10:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A berlini repülőtereken a földi kiszolgálószemélyzet kétezer tagja újabb sztrájkot kezdett a bérkövetelések miatt. A német főváros mindkét repülőterét – a schönefeldit és a tegelit is – érintő munkabeszüntetés hétfőn hajnali négykor kezdődött, és az éjszakai műszak befejeztével, kedden reggel öt órakor ért volna véget. Azonban hétfői bejelentésével a Verdi a sztrájkot szerda reggel öt óráig meghosszabbította. A hétfői menetrendből több mint 650 járatot kellett törölni, de a többi viszonylatnál is késésekkel kell kalkulálni.

A berlini sztrájk idején egyes légitársaságok más németországi repülőterekre irányítják át járataikat. A drezdai és a lipcsei repülőterek például napi 25-25 leszállást vesznek át Berlintől.

Hardy Mihály hangsúlyozta: a jelenlegi információk szerint kedden újra elindulnak a járatok, de egy sztrájk után akár fél vagy egy napig is eltarthat, amíg a légitársaságok szokásos menetrendje helyreáll. Így kedden még fennakadásokra, késésekre lehet számítani akkor is, ha valóban nem folytatják a munkabeszüntetést – hívta fel a figyelmet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.