Nem akad vevő a Quaestor bankjára

Az ötödik eladási kísérlet is eredménytelen volt.

MNO
2017. 03. 14. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pár hónappal a Quaestor bedőlése előtt a jegybank engedélyt adott arra, hogy a Tarsoly Csaba vezette cégcsoport megvegye a bankszektorból kivonuló francia Crédit Agricole itteni leányát, a Credigen Bankot. A hitelintézetet később átnevezték Quaestor Bankra, majd rá egy hónapra eldőlt az első dominó Tarsoly Csaba cégbirodalmában, a Quaestor-csoportban.

A felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási Nonprofit Zrt. (PSFN) 2015 ősze óta folyamatosan dobra veri a hitelintézetet. A felszámoló azonban a 24.hu érdeklődésére közölte, hogy eredménytelen volt az ötödik eladási kísérlet is, senki nem adott be pályázatot. A portál úgy értesült, könnyen lehet, hogy nemsokára visszaadják a bank működési engedélyét és elkezdődik a végelszámolás, így a bankban levő pénz végül a Quaestor-károsultak kártalanítását szolgálhatja – teszik hozzá.

A bank lényegében üres, a legutóbbi, egy évvel ezelőtti hírek szerint két ügyféllel rendelkezett, mert a korábbi tulajdonos 2012–2013 fordulóján előbb a jól teljesítő hitelportfóliót adta el, aztán a rosszat. Mégis több mint 2,1 milliárd forint saját tőkével rendelkezhet, az esetleges vevőtől épp ezért várta azt a felszámoló, hogy legalább ekkora likvid pénzeszközzel rendelkezzen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.