Neten árverezik el a miskolci villamosokat

A legolcsóbb példány kikiáltási ára 8 ezer, a legdrágább 50 ezer euró.

MNO
2017. 03. 06. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Online árverésen értékesíti Tatra villamosait a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Az 1986 és 1990 között gyártott 30 méteres és 38 tonnás járművek majdnem 300 embert szállítanak egyszerre, a számlálójuk 1-1,5 millió kilométert mutat, de a mai napig kiemelkedően megbízhatók – közölte az árverést szervező Intergavel Kft. Az árverezésre kerülő villamosok listáját itt tekintheti meg.

A most kalapács alá kerülőkhöz hasonló Tatra KT8D5-ös, kétirányú szerelvények Miskolcon kívül több cseh városban, Kassán, Phenjanban, Szarajevóban, Moszkvában, Volgográdon és Strausbergben is szolgáltak vagy szolgálnak – hívta fel a figyelmet Kocsis Csaba, az Intergavel Kft. vezetője.

Szerinte emiatt nem lenne meglepő, ha a villamosokat egy külföldről licitáló vinné el és ott folytatnák pályafutásukat. Az sem kivételes, hogy a villamoskocsikat vendéglátó egységnek, gyerekjátszóháznak rendezik be vagy más, a korábbitól eltérő funkciót találnak számukra.

Az Intergavel oldalán 25-50 ezer euróért árulják a miskolci villamosok többségét, de a legolcsóbb darab kikiáltási ára 8 ezer euró – olvasható a Hvg.hu cikkében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.