Sztrájk: 650 járatot töröltek Berlinben

A munkabeszüntetés kedden reggel öt órakor ér véget.

MTI
2017. 03. 13. 6:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sztrájk miatt már pénteken is járatok százai maradtak ki. A hétfői menetrendből több mint 650 járatot kellett törölni, de a többi viszonylatnál is késésekkel kell kalkulálni.

A német főváros mindkét repterét – a schönefeldit és a tegelit is – érintő munkabeszüntetés hétfőn hajnali négy órakor kezdődött, és az éjszakai műszak befejeztével, kedden hajnali öt órakor ér véget.

A szolgáltatószektor szakszervezeti szövetsége, a Verdi azt követeli, hogy egy éven belül emeljék egy euróval a reptéri munkavállalók órabérét. A munkaadó négy évre elnyújtva adná meg az emelést. A mintegy kétezer érintett dolgozó jelenlegi órabére átlagosan 11 euró.

„A munkaadó nem reagált a követelésünkre, nem tett tárgyalási alapnak tekinthető javaslatot, és a hétvégét is hagyta kárba veszni” – mondta a Verdi sztrájkvezetője, Enrico Rümker. Rámutatott: a szakszervezet kész folytatni a tárgyalásokat, és a sztrájkbejelentést is az utasok érdekében tette meg jó korán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.