Tizenkilencmilliárd forintból folytatják a 21-es út felújítását

A Swietelsky, a KM Építő és a HE-DO kapta ezt a megbízást is.

MNO
2017. 03. 11. 13:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három cég konzorciuma a Bátonyterenye közigazgatási területén lévő 6,6 kilométeres szakaszt újíthatja majd föl, a kétszer egy sávos szakaszokat pedig kétsávossá bővítik.

Az Index cikke szerint a 21-es főutat már eddig is ez a konzorcium újította föl, 2016-ban már nyertek közbeszerzést a főút egyik Heves megyei, 6,55 kilométeres szakaszára 8,5 milliárd forintért, tavaly decemberben pedig elnyerte a Tar és Mátraverebély közötti részének 4,7 kilométeres részét 9,9 milliárdért. 

Az osztrák Swietelsky legutóbb a 4-es metró körüli csalások miatt került a hírekbe. A cég már 2010 előtt is a magyar építőipar komoly szereplője volt, és az Orbán-kormány alatt is jól teljesített, sőt a 2009-eshez képest megduplázta a bevételeit. A HE-DO Kft. pedig az észak-magyarországi régió egyik megkerülhetetlen építőipari szereplője, amely az elmúlt négy évben megötszörözte a bevételeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.