Több tízezer céget bírságolhatnak meg

Két nappal a határidő előtt még 59 ezer korlátolt felelősségű társaság nem emelte meg a jegyzett tőkéjét.

MTI
2017. 03. 14. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nappal a határidő előtt még 59 ezer korlátolt felelősségű társaság (kft.) nem emelte meg a jegyzett tőkéjét – írja a Világgazdaság keddi számában.

Petrics Richárd, az Opten céginformációs szolgáltató igazgatója a lapnak jelezte, hogy a valós szám vélhetően ennél kisebb, hiszen időbe telik, míg a tőkeemelések bejegyzése átfut a cégbíróságokon.

A céginformációs szolgáltató február elején 63 ezer olyan cégről írt, amely még nem tett eleget törvényi kötelezettségének, vagyis annak, hogy a jegyzett tőkét a korábbi 500 ezer forintról 3 millióra kell emelni március 15-ig. Annál a kft.-nél, ahol nem hajtják végre a törzstőkeemelést, a cégbíróság 100 ezer forinttól 10 millió forintig terjedő pénzbírságot szab ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.