Tokaji borászattal bővült Mészáros birodalma

Egyelőre presztízsértékűnek tűnik a befektetés.

MNO
2017. 03. 13. 13:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyesen vette át Mészáros Lőrinc annak a tokaji borászatnak a testvércégét, amelyet családi vállalkozása, a Búzakalász 66 tavaly év végén szerzett meg: a felcsúti polgármesteré a Dereszla Sparkling – szúrta ki az Átlátszó. A Dereszla Sparkling Kft. még 2013-ban vált ki a Dereszla Kft.-ből.

Az eddig a Dereszlához kötődő másik két borászatban, a Henye és a Tokaj-Major Kft.-kben is a Búzakalász lett a tulajdonos a közelmúltban. A Búzakalász 66 volt a vevő tavaly november végén, amikor megszerezte a bodrogkeresztúri Dereszla Bortermelő Kft.-t.

Mint írják, a befektetés egyelőre inkább presztízsértékűnek tűnik, az átvett borászcégek ugyanis szerény, pármilliós profittal működtek.

A felcsúti polgármester a minap Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodáját is bekebelezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.