Újabb átrendeződések a jegybankban

Nagy Márton állítja, nem vesztette el Matolcsy György bizalmát. A Monetáris Tanácsban ugyanakkor jelentős változások várhatók.

MNO
2017. 03. 08. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem távozik a jegybanktól Nagy Márton: az alelnök egy tegnapi konferencián elmondta, jogköre nem azért szűkült, és nem azért mondott le a budapesti tőzsde éléről, mert elveszítette volna Matolcsy György elnök bizalmát.

Ugyanakkor további jelentős változások várhatók a jegybank kamatdöntő monetáris tanácsában: az Origo.ho értesülése szerint mandátuma lejárta után várhatóan újraválasztják Kocziszky Györgyöt. Cinkotai Jánost viszont feltehetően Parragh Bianka váltja a tanácsban. Parragh Bianka okleveles közgazdász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.