Újabb több száz milliós támogatás az ’56-os emlékévnek

A Schmidt Mária vezette emlékbizottság még nem számolt el a lebonyolítás költségeivel.

MNO
2017. 03. 07. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfői Magyar Közlönyben olvasható az az 1104/2017. (III. 6.) számú kormányhatározat, amely elrendeli, hogy a nemzetgazdasági miniszter azonnali hatállyal csoportosítson át 4 488 605 950 forintot. A kormány a keret egy részéből – a határozathoz csatolt táblázat szerint – újabb 830 millió forintos tétellel támogatja az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve programját.

Az emlékévre fordított pénzekkel eddig nem számolt el az annak lebonyolítására felállított, Schmidt Mária vezette emlékbizottság. Szabó Tímea képviselő kérdésére február végén Rétvári Bence államtitkár közölte: a beszámoló az emlékév végén, nyáron lesz elérhető.

Ugyanebből a keretből a kormány 690 millió forintot juttat a keresztényüldözés témakörével összefüggő pályázatok és szakmai feladatok támogatására, miközben az egészségügyi ellátás fejlesztésére csak 430,5 milliót – jegyzi meg a 444.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.