Valamire készülhetnek Mészáros Lőrincék

Felfüggesztették a Konzum részvényeinek kereskedését, korábban már az Opimusét is.

MNO
2017. 03. 13. 8:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő reggel felfüggesztették a Konzum törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését a nap végéig – olvasható a tőzsde honlapján közzétett határozatban.

Az indoklás szerint a Konzum „olyan bejelentésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja”.

A befektetők érdekeinek védelme, illetve a piac információkkal történő ellátása a részvények kereskedésének felfüggesztését indokolja – írták.

Korábban megírtuk, hogy nagy bejelentésre készülhetnek Mészáros Lőrincék, mivel múlt csütörtök reggeltől felfüggesztették az Opimus Group Nyrt. törzsrészvényeinek kereskedését a mai tőzsdenapi kereskedés végéig.

Nemrég az Opimus Group Nyrt. 16,9 százalékos tulajdonrészét vásárolta meg Mészáros Lőrinc. Ugyancsak tulajdonos lett az Opimusban a Konzum Management Kft., mely a részvények 14 százalékát vette meg – és amelyben a felcsúti polgármester 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt.

A kereskedés felfüggesztése összefüggésben állhat azzal, hogy a múlt héten a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Jászai Gellért a Világgazdaságnak adott interjújában bejelentette, hogy nemzetközi piacra tart az Opimus és a Konzum. A Portfólió ehhez annyit tett hozzá, hogy a társaság azt is tervezi, hogy a befektetői kör szempontjából is nemzetközivé teszi az Opimust és a Konzumot, így egy újabb nagybefektető bemutatása is megtörténhet a napokban.

Népszava korábban arról cikkezett, hogy az Opimusnál kötelező vételi ajánlatot tehetnek a kisrészvényesek, mert több nagytulajdonos is összehangoltan járhat el, és amennyiben az ő befolyásuk meghaladja a 33 százalékot, akkor ezt a lépést meg kell tenniük.

Korábban az Opimus tulajdonában lévő Opimus Press vásárolta meg a Népszabadság kiadóját, a Mediaworksöt. A lapot aztán gazdasági, fenntarthatósági okokra hivatkozva szüntették meg, és a korábbi felvetésekkel ellentétben nem indították újra.

 ###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.