Jól jártak a politikusfeleségek az agrártámogatásokkal

A legnagyobb összeget L. Simon László fitneszedzőként dolgozó felesége kapta.

MN
2017. 04. 21. 5:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tucatnyi politikus házastársa részesült földművesként állami és unió­s támogatásokban a múlt évben a 2016-os adatok alapján. Sokan közülük csak most vágtak bele a mezőgazdaságba – írja a Blikk.

A Vidékfejlesztési Hivatal által közzétett információkra hivatkozva a lap közölte,

L. Simon László egyébként a lapnak azt írta, visszásnak tartja azt, ha egy politikus vagy a hozzá köthető gazdasági társaság azért kap uniós támogatást, mert politikus. „Miként azt is, hogy egy jogszerűen járó vagy adható támogatást azért nem kaphat meg egy gazdálkodó, mert helyi vagy országos politikus is egyben, vagy mert a támogatásban részesített agrárvállalkozás tulajdonosai között politikust találni” – fogalmazott.

A Blikk szerint a fideszes Farkas Sándornak a fe­lesége is jól járt: 11,3 millió forin­tot kapott saját nevére. Ré­gi agrárszakembernek számít, ő férje agrárcégének a vezérigazgatója – teszik hozzá.­ Az ötödik helyre Győrffy Balázs felesége került, aki 9,9 millió forintot vehetett fel. Ő is 2015-ben került fel először a listára, korábban soha semmilyen agrártámogatásban nem részesült. Ellenzéki politikus felesége is kapott támogatást: a korábban is gazdálkodásból élő LMP-s Sallai R. Benedek neje 7,6 millióhoz jutott – teszi hozzá a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.