Még drágábban építik a Nemzeti Lovardát Mészárosék

300 millió forinttal drágább lesz a beruházás.

MN
2017. 04. 19. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

300 millió forinttal drágább lesz a Kerepesi úti Nemzeti Lovarda újjáépítése – derül ki az EU-s közbeszerzési értesítőből, a hírt az Átlátszó szúrta ki. Így a Nemzeti Lovarda költsége jelenleg 2,84 milliárd forint, ami bő 1 milliárddal több a vagyonkezelő által előzetesen becsült kiadásnál.

A hivatalos dokumentum szerint bizonyos pótmunkák miatt történt az áremelkedés, ám ezeket nem nevezte meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV). A Nemzeti Lovarda összesített nettó alapterülete 8845 négyzetméter lesz, a munkálatok előreláthatólag október végére fejeződnek be.

Az MNV eredetileg 1,8 milliárd forintra becsülte a Kerepesi úti Nemzeti Lovardát, de a WHB és a Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. tavaly 2,5 milliárdért vállalta el a munkát – idézi fel a portál. Mészárosék családi cége más közpénzes megbízásokon is dolgozik a WHB-val: Dunakeszin és Izsákon iskolát építenek 3-3 milliárdért – teszik hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.