Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerültek a balatoni kempingek

Lecsaptak a Balatontouristra. A felcsúti polgármester Demján borászata körül is sertepertél.

MN
2017. 04. 12. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Konzum a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán tette közzé, hogy a cég közvetlen és közvetett módon 30 százalékos tulajdonában álló Konzum Management Kft. által 76 százalékban tulajdonolt BLT Group Zrt. szerdán megvásárolta a Balatontourist Kft., a Balatontourist Camping Kft. és a Balatontourist Füred Club Camping Kft. üzletrészeinek a 100 százalékát.

Korábban megírtuk, hogy Mészáros Lőrinc február végén magánszemélyként vette meg a Konzum Nyrt. 19,6 százalékos részvénycsomagját. Az Mfor.hu emlékeztet, a vétel után a felcsúti polgármester tulajdonostársával Jászai Gellérttel kivásárolta a korábbi nagytulajdonos Forlev Kft.-t. Mészáros közel 20 százalékos részesedése mellett Jászainak 10 százalék feletti tulajdona van. A cégtulajdonosok a Konzum PE Magántőkealapon keresztül felvásárlási ajánlatot is tettek, így további 45 százalékos tulajdont szerezhetnek az általuk irányított vállalatban.

A Balatontourist saját üzemeltetésben, illetve franchise rendszerben 106 hektáron 12 tóparti kempinget működtet a Balaton körül. A társaság saját tevékenységéből származó árbevétele 2016-ban meghaladta az 1,7 milliárd forintot.

A veszprémi központú 66 éves Balatontourist kínálatában 5200 kempinghely, 500 bungaló és 200 mobilház, illetve bérbe vehető lakókocsik és sátrak szerepelnek.

Tavaly a saját üzemeltetésben működő szálláshelyein 183 ezer vendég fordult meg, akik több mint 630 ezer vendégéjszakát töltöttek a tó körüli kempingekben. Az elmúlt évben a vendégforgalom közel kétharmadát a belföldi vendégek adták, a külföldiek közül elsősorban a német, holland, dán és lengyel turisták keresték a szállásadó vállalat balatoni kínálatát.

A Balatontourist három önkormányzati tulajdonú, továbbá kilenc magántulajdonban lévő kempinget üzemeltet a tó körül. A társaság alkalmazottainak száma 59.

Demján egyik cége körül sertepertél Mészáros

24.hu úgy tudja, a felcsúti polgármester megjelent Demján Sándor borászati cége körül is. A Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft. a Badacsonyi Pincegazdaság Zrt. érdekeltségébe tartozó két ingatlant vásárolta meg – erősítette meg a portálnak Kovács Attila, a borászati cég vezérigazgatója, aki szerint a vétel a borászati üzemeket nem érintett. A Búzakalász 66 ügyvezetője, Mészáros Beatrix nem cáfolta az értesülést, és azt is megüzente a portálnak, hogy heteken belül a cégadatbázisban a nyilvános üzleti adatok is megjelennek. A felek nem tudatták, hogy pontosan mit takar a két eladott ingatlan, de a Demján-féle cég első válasza egyértelműen arra engedett következtetni, hogy szőlőültetvényeket érinthet az egyezség, de ezt később tagadták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.