Mészáros Lőrinc tulajdonrészt szerzett az FHB Bankban

Az egykori gázszerelőnek az ügylettel tovább nőhet a befolyása a bankszektorban.

MN
2017. 04. 21. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján olvasható közlemény szerint a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. kezelésében lévő Konzum PE Magántőkealap, tőzsdén kívüli ügylet keretében felvásárolta az FHB Jelzálogbank részvényeinek 5,96 százalékát, így az FHB Jelzálogbank Nyrt. 6 462 005 darab törzsrészvénye került a Konzum PE Magántőkealap tulajdonába, amely 6,85 százalékos szavazati arányt biztosít az FHB irányításában. A Konzum Nyrt. közvetlen és közvetett módon összesen 46,8 százalékos, míg Jászai Gellért, a csoport elnök-vezérigazgatója 53,2 százalékos befolyással rendelkezik a Konzum PE Magántőkealap tulajdonosi jogait gyakorló Konzum Befektetési Alapkezelőben. A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester idén februárban vásárolta meg a Konzum Nyrt. 19,57 százalékos részvénycsomagját. Ez a cég volt az, amelyik megvette a Hunguest Hotels Zrt. jelentős részét Leisztinger Tamástól – írja az Mfor.hu

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.