Százakat küldhet el az Erste Bank

Hét-kilenc százalékos átlagos létszámcsökkentést terveznek.

MN
2017. 04. 28. 13:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét-kilenc százalékos átlagos létszámcsökkentést terveznek az Erste Bankban – mondta az Indexnek Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója. Szavai szerint arányaiban az ügyfelekkel kapcsolatot tartó részlegeknél kisebb, a háttérrészlegeknél valamivel nagyobb lesz a leépítés. Hozzátette: erre a várható alacsony kamatok és marzsok, valamint az egyre több és költségesebb szabályozói feladat miatt van szükség.

Jelasity Radován közölte, a lépésnek nincs köze ahhoz, hogy az Erste nemrégiben felvásárolta a Citibank lakossági üzletágát, onnan már eleve nem vettek át mindenkit.

„Sokféle lépés történik, szervezeti egyszerűsítések, hatékonyságjavítások, a fiókstruktúrát is mindig változtatjuk, hiszen egyre inkább teret nyernek a digitális csatornák. Minden fiókot negyedévente átnézünk és értékelünk. De tömeges fiókbezárásra most nem készülünk” – fogalmazott.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mikor zárul a program és ez a 7-9 százalék hány főt jelent, azt mondta: szeptemberben, és nekik nem a konkrét szám fontos, hanem az elért költségcsökkentés.

A leányvállalatokkal együtt nagyjából háromezren dolgoznak jelenleg az Ersténél. – Tartalmilag is több megoldás van, például egyes, már megüresedett pozíciókat nem töltünk be – fűzte hozzá Jelasity Radován.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.