Több tízezer autót hív vissza a kézifék miatt a Tesla

A problémát egy nem megfelelő minőségben elkészített fogaskerék okozhatja.

MTI
2017. 04. 21. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2016 februárja és októbere között gyártott, Model S és Model X típusú Teslákban beragadhat a rögzítőfék, és így a jármű nem tud elindulni. A gyártó szerint a hiba a visszahívott járművek öt százalékánál fordulhat elő, de biztonsági okokból mindet át akarják vizsgálni.

A gyártó szerint a potenciális hibáért egy nem megfelelő minőségben elkészített fogaskerék a felelős, amelyet az egyik beszállítójuktól vásárolnak. Az alkatrész eltörhet, megbénítva ezzel az autót. A hibalehetőség csak a rögzítőféket érinti. A Tesla szerint a hiba sem balesetet, sem sérülést nem okozott eddig. A cég tudatta: levélben értesítik a tulajdonosokat, és azonnal megkezdik a hiba kiküszöbölését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.