Andy Vajna kaszinóiban is lesz online kassza

Nem először jelentette be Varga Mihály, hogy online rendszert vezetnek be a kaszinókban.

MN
2017. 05. 16. 14:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő egy-másfél évben a kiskereskedelemhez hasonlóan online rendszert vezetnek be a kaszinókban – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón, amelyről az MTI számolt be.

Az önálló szerencsejáték-felügyelet létrehozását egyebek mellett az igazolja, hogy NAV-főosztályként nem látható el az iparág felügyelete, és további létszámbővítést is igényel a feladat – tette hozzá a miniszter.

Varga szerint mindezzel megerősítik a hatóság hatáskörét is, és erősítik az ellenőrzést.

A kaszinók pénzmozgásának átláthatóbbá tétele már korábban is napirenden volt. A Portfólió cikke emlékeztet: már 2015 decemberében is bejelentette a miniszter, hogy egy éven belül érkeznek az online pénztárgépek a kaszinókba, de ez akkor visszapattant a kaszinótulajdonosok lobbierején. Az állam 2013-ban kötötte koncesszióhoz a kaszinók üzemeltetését, az országban csak Andy Vajna és Szima Gábor üzemeltet kaszinót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.