Az egyik legnagyobb takarék is összeépült Mészáros birodalmával

A felcsúti polgármester a B3 Takarék kölcsönéből vette meg az Echo TV leendő bázisát.

MN
2017. 05. 11. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKB és a FHB után a legjelentősebb takarékszövetkezet is összeépült a Mészáros–Szíjj-érdekkörrel – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.

A lap szerint a bankrendszer magyarabbá tételének programja „családosításba” torkollt, hiszen mind az MKB, mind az FHB–B3–Takarékbank trió (mely az állam kegyéből még MFB Pontokat is működtet, azaz részt vesz az EU-pénzek kiközvetítésében) ehhez az érdekkörhöz került. A B3 Takarék nemrég nyitott elegáns fiókot a felcsúti polgármester herceghalmi irodaházában, a Talentis Business Parkban. Majd az Opimus Group Nyrt. május 2-i közgyűlésén Mészáros a B3 Takarék cégjogászát, Gödör Évát is beválasztotta a cég igazgatóságába (a lányai mellé). 

Az MKB, a B3 és az FHB így a Fidesz körüli üzleti körök – ezen belül a Mészáros-érdekeltségek – legfőbb finanszírozójává lépett elő.

Ma már lényegében az MKB pénzeli a teljes új jobboldali médiateret – a TV2-től az Origón át a Mediaworksig és a Pannon Lapok Társaságáig –, a B3 Takarék pedig abban működött közre, hogy Mészáros Lőrinc megvehesse az Echo TV leendő bázisát Gyárfás Tamástól. A frissen szerzett bankok és a könnyen elérhető hitellehetőségek egyetlen célt szolgálnak: hogy kevés saját pénzt kelljen mozgósítani a nagy cégbevásárlásokhoz – teszi hozzá a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.