Bezár a gödöllői Teva gyógyszergyár: 500 embert küldenek el

A Nemzetgazdasági Minisztérium segíti az elbocsátandó munkavállalók újbóli elhelyezkedését.

MTI
2017. 05. 16. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A terv a társaság globális hálózati működési stratégiájának részét képezi, amelynek célja, hogy a Teva gyártókapacitását a piac és a betegek globális igényeihez tudja igazítani.

A gödöllői üzem a tervek szerint 2018 közepéig csökkentett kapacitással folytatja a termelést. A cég a munkavállalói érdekképviseletekkel folytatott, „korrekt és méltányos, ugyanakkor hatékony” konzultációt követően igyekszik gondoskodni arról, hogy az érintett munkavállalók olyan juttatásokban részesüljenek, amelyek segíthetik őket abban, hogy új állást találjanak – írják.

A terv a több mint 2000 embernek munkát adó debreceni és sajóbábonyi üzemet, valamint a társaság magyarországi kereskedelmi egységét nem érinti. A Teva továbbra is folyamatosan befektet a debreceni üzem működésébe, elsősorban a termelésbe, valamint a kutatás-fejlesztésbe.

A közlemény kitér arra is, hogy a Teva aktívan keres új vevőt a gödöllői üzemre, és ebben együtt kíván működni a kormányzati szervekkel is, amelyekkel folyamatos kapcsolatban van.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményben biztosította a Teva elbocsátandó munkavállalóit, hogy a kormány segíti újbóli elhelyezkedésüket. Az NGM közölte: Pest megyében a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat április végi adatai szerint több mint 5200 betöltetlen versenypiaci álláshely volt, ami nagyban megkönnyítheti a vállalat munkavállalóinak mielőbbi elhelyezkedését.

Az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági hivatala (FDA) 2016-ban a gyártási előírások megszegése miatt két antibiotikum kivételével megtiltotta a gödöllői Teva-gyárban készült gyógyszerek importját, miután tavaly januárban hatósági rutinellenőrzést tartott a telephelyen. A Teva ezt követően elővigyázatosságból minden gyártási tevékenységet felfüggesztett Gödöllőn.

A Teva Magyarország Zrt. az izraeli Teva gyógyszeripari csoportnak, a világ vezető generikus gyógyszergyártójának a tagja és a cégcsoport európai központja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.