Palóc Nagyker: érkezik a fizetés

Miután rendszerezik a megmaradt termékeket, csoportos létszámleépítés várható a Palóc Nagykernél. A dolgozók ezután kapnak bért.

Horváth Attila
2017. 05. 09. 16:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalosan is elindult a felszámolás a Palóc Nagykereskedelmi Kft. ellen tegnap – tudta meg lapunk. Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Nógrád megyei titkára elmondta, a felszámolóbiztos azt közölte a cég egykori dolgozóival, hogy megkapják az elmaradt bérüket. Erre állami bérgarancia vonatkozik, így átlagosan valamivel több mint 1 millió forintos bruttó összeghez juthatnak a boltosok. 20-25 fő még a raktározás, leltározás feladatait végzi el, utána jelentik be a csoportos létszámleépítést, s ezt követően kezdődnek a kifizetések.

A salgótarjáni székhelyű cég Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt, felszámolása az eredménytelenül zárult csődeljárás után kezdődött meg. A kft.-nél tavaly szeptemberben rendelték el a csődeljárást. Ezelőtt 1300 embert alkalmazott. A CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 86 boltot üzemeltetett a térségben, de tavaly szeptember közepén kizárták a hálózatból. Az elmúlt három évet veszteséggel zárta a társaság. A vonatkozó törvény értelmében január 1-je után be kell zárni azokat a hálózatokat, amelyeknél két egymást követő üzleti évben a nettó árbevétel eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív. A Palócker boltjainak döntő többsége bérlemény, mintegy húsz saját tulajdonú üzlettel rendelkezik, ezek sorsáról később döntenek, de úgy tudjuk, több vevő is bejelentkezett már.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.