Fogy a pénz Felcsúton

Mészáros alapítványához 2 milliárd forinttal kevesebb pénz érkezett tavaly, mint egy évvel korábban.

Jandó Zoltán
2017. 06. 06. 5:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyéves mélypontra csökkent a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) bevétele 2016-ban. Az Orbán Viktor által alapított, Mészáros Lőrinc által elnökölt szervezethez 2 milliárd forinttal kevesebb pénz érkezett tavaly, mint egy esztendővel korábban. Más kérdés, hogy a FUNA így is 3,27 milliárd forintból gazdálkodhatott, amivel egész biztosan továbbra is az ország egyik leggazdagabb alapítványának számít. Ráadásul a milliárdokat ezúttal sem sikerült elkölteni, igaz most legalább nem 3 milliárd maradt a kasszában, mint 2015-ben, hanem csak 500 millió.

Az alapítvány legfontosabb forrásai ezúttal az adományok voltak: a különböző vállalkozások kicsit több mint 2 milliárd forinthoz juttatták ilyen formában a szervezetet, de magánszemélyektől is befolyt 3,2 millió. A vállalkozások emellett 3,1 milliárdot társasági adójukból is felajánlottak a szervezetnek, a korábbi évekhez képest is kimagasló taótámogatásból azonban csak 988 millió jutott az előző üzleti évre. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.