Jó éve volt a Századvég Alapítványnak

200 millió forintos nyereséggel zárt, miután 2,4 milliárd forint bevételhez jutott.

MN
2017. 06. 22. 12:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megduplázta bevételét a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány 2016-ban – szúrta ki a Hvg.hu.

200 millió forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet a Századvég Politikai Iskola Alapítvány, miután 2,4 milliárd forint bevételhez jutott. Négy területen különösen aktív a szervezet: a közvélemény-kutatásban, a lap- és könyvkiadásban, továbbá a Mathias Corvinus Collegiummal közösen fenntartja a Migrációkutató Intézetet és egy információs centrummal civil szervezeteket segít.

A portál kiemeli: a tavaly 64 fős alkalmazotti átlaglétszámú, személyi kiadásokra 466 millió forintot költő szervezet mérlege nem sokat árul el megrendelőiről. A Barthel-Rúzsa Zsolt kuratóriumi elnök (a korábbi ügyvezető) vezette alapítvány azonban az állami szervezetek egyik legfontosabb és legjobban fizetett háttérintézménye. A kormánnyal 2018 végéig van tanácsadói szerződésük, és a miniszterelnöknek is adnak tanácsot az alapítvány szakértői – teszi hozzá a Hvg.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.