Kedvezményes hirdetés: titkolózik a Fidesz és a kormány

Tág értelmezési tartományba kerül Kósa kijelentése.

MN
2017. 06. 22. 10:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kapott választ a Népszava a Miniszterelnöki Kabinetirodától arra a kérdésre: mennyire jellemző az a gyakorlat, hogy a kormány ingyenes, kedvezményes hirdetési lehetőséget vesz igénybe, hány ilyen eset történt, mekkora összegről és konkrétan mely hirdetésekről van szó. A lap arra is kíváncsi volt, hogy milyen indokkal kért vagy kapott a kormány ilyen lehetőséget.

A Népszava kiemeli: azzal, hogy nem kaptak választ, sem a Miniszterelnöki Kabinetiroda, sem a Fidesz nem cáfolta, hogy – ki tudja, hányszor és milyen mértékben – kedvezményes, ingyenes hirdetési felületeket kapott.  

Így aztán tág értelmezési tartományba kerül Kósa Lajosnak az kijelentése is, miszerint meg kell szüntetni, hogy áron alul kaphat egy párt egy szolgáltatást, „ennek a rendszerszintű korrupciónak véget kell vetni”. A fideszes frakcióvezető a TV2 Mokka című műsorában fakadt ki azon, hogy az ellenzék elutasítja a kormánypárti plakáttörvényt. Ezután Kósa – némileg pontatlanul idézve a már nyilvánosságra került adatokat – összevetette az LMP és a Jobbik plakátkiadásait, és arra jutott, hogy az LMP sokkal többet fizetett egy hirdetési felületért, mint a Jobbik, teszi hozzá a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.