Most 75 milliárdért fejleszt vasutat Mészáros Lőrinc cége

Egy szombati hirdetmény szerint Orbán Viktor barátjának cége építi a Püspökladány–Ebes-vasútvonalat.

MN
2017. 06. 24. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros Lőrinc cége, az R-Kord és a V-Híd Építő Zrt. építheti meg a Püspökladány–Ebes vasútvonali szakaszt 74,9 milliárd forintból, értesült a 444.hu.

A hirdetmény szerint Mészáros Lőrincéknek 160 km/h sebességű és 225 kN tengelyterhelésű közlekedésre alkalmas pályát kell kiépíteniük a közel 32 kilométeres szakaszon, továbbá korszerűsíteniük kell a vasútállomások teljes vágányhálózatát. Emellett ők felelnek a térvilágításért és a felsővezetéki rendszer korszerűsítéséért is. Emellett külön szintű vasúti-közúti keresztezéseket és zajvédő falakat is építenek, a P+R rendszert és buszfordulókat alakítanak ki, buszmegállókat létesítenek.

Mészáros cége tízmilliárd forinttal többért vállalta pályázatában a beruházás elkészítését, mint annak értékét korábban becsülték.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.