Több mint havi 7 milliót keres a vagyonkezelő vezetője

Számos kiemelt jelentőségű gazdasági társaságnál tölt be valamilyen tisztséget.

MN
2017. 06. 23. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 7,5 millió forintot keres havonta különböző tisztségei után Szivek Norbert – írja a 24.hu.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója és igazgatósági tagja ugyanis főállása mellett számos kiemelt jelentőségű gazdasági társaságnál tölt be valamilyen tisztséget. Tagja az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek, a Magyar Posta, valamint a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség igazgatóságának éppúgy, mint a Richter Gedeon Nyrt. és a Panrusgáz igazgatóságának, és a Mol felügyelőbizottsági tagja is. Mindezekért pedig busás tiszteletdíjat kap vagyonkezelői fizetése mellé.

A 24.hu összesítette Szivek Norbert állásait és juttatásait:

Szivek korábban számos más kiemelt gazdasági társaságnál volt igazgatósági vagy felügyelőbizottsági tag. A Rábánál idén áprilisban mondott le igazgatósági tagi tisztségéről. A Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.-nél felügyelőbizottsági elnök volt tavaly február és szeptember között (havi 120 ezer forintos tiszteletdíját nem vette fel). Sziveket idén májusban megválasztották a Magyar Golf Szövetség elnökévé is, a szervezet tájékoztatása szerint az elnöki feladatait tiszteletdíj nélkül látja el – teszi hozzá a 24.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.