A Felcsút nevetett a végén: 14 milliárdos taoforrást kaptak

Százmilliárdokat csatornáztak a taorendszeren keresztül a sportba, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány járt a legjobban.

MN
2017. 07. 17. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A taorendszer 2011-es indulása óta összesen 450 milliárd forintos forrást kapott a magyar sport – nyilatkozta még múlt héten Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Mivel a támogatási ciklus idén véget ér – és a folytatáshoz újra engedélyt kell kérni Brüsszeltől – az Mfor.hu összegezte, hogy melyik klub és sportág járt a legjobban a támogatással.

 Az első ciklusban 5 sportág vehette igénybe a támogatásokat:

A lista a jövőben még a röplabdával is bővülni fog, ám véleményünk szerint a sportág a legkisebb támogatásban részesülők közé fog tartozni. A fenti 5 sportágban 2011 óta az 5 legnagyobb támogatást kapó csapat összesen 53 milliárd forint „közpénz jellegét elvesztő társasági adóforintot” zsebelhetett be. Ennek

A foci Orbán Viktor kedvenc sportága, így talán nem meglepő, hogy ez a terület kapta a legtöbb taopénzt. A klubok és akadémiák közül szintén a felcsúti szervezethez érkezett a legnagyobb forrás az elmúlt hat évben. Az Orbán által létrehozott Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány összesen 13,9 milliárd forintot kapott.

Ez több mint négyszer nagyobb forrás, mint ami a második legnagyobb nyertes szerzett meg: az Illés Sport Alapítvány az Mfor.hu cikke alapján 2,8 milliárd forintot zsebelhetett be.

Mögötte százmilliókkal lemaradva a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC került 2,17 milliárd forinttal, amiből valamivel több mint egymilliárd tárgyi eszköz beruházásra ment el. Az UTE 2,16 milliárdot, zömében utánpótlás-nevelésre, a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre pedig 2,12 milliárdot kaszált a rendszernek köszönhetően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.