A jó hírnevét védelmezné a kötvénycég

Négy év alatt egyetlen sajtó-helyreigazítási pert sem kezdeményezett az Arton Capital, most azonban bekeményítene.

Wiedemann Tamás
2017. 07. 08. 3:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy év alatt egyetlen sajtó-helyreigazítási pert sem kezdeményezett az egyik, letelepedési kötvényeket közvetítő vállalkozás, az Arton Capital, de úgy tűnik, ennek most vége: tömeges perekre készülhet fel a magyar médiapiac. A cég szerint a magyar újságok „túloznak, és félrevezető cikkeket írnak” a vállalkozásról, amelyhez áprilisban törtek be, és vittek el jelentős mennyiségű készpénzt. – Az Arton Capital nagyon komolyan veszi saját jó hírnevét, és minden szükséges lépést meg fog tenni azért, hogy a valótlanságokat helyreigazítsa, és megvédje jó hírnevét, melyet a megbízhatósága és gondossága eredményeként, kemény munkával vívott ki – olvasható a közleményükben.

Nagy kérdés, miért éppen most lett ilyen érzékeny a jó üzleti hírnevére, holott lapunk már tucatnyi cikkben számolt be az Arton Capital működéséről. Ez az egyetlen cég a nyolc közül, amely magyarországi székhelyű vállalkozásként kapott engedélyt az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottságától a letelepedési kötvények forgalmazására. A többi hét vállalkozás offshore hátterű cég.

 

Lapuk azonban az Arton Capital Hungary Kft. esetében is feltárt egy offshore céget, miután a vállalkozás az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett European Bond Program Management Consultancyn (EBPMC) keresztül is kapcsolatba kerül a pénzes külföldi bevándorlókkal. Sőt a vállalatról az is kiderült, hogy fél áron is biztosítja a magyar letelepedési programban való részvételt. A vállalkozás üzleti beszámolója is furcsa adatokat tartalmaz, hiszen a szolgáltatási díjak sokkal kisebb összegben szerepelnek a könyvelésben, mint ahány kötvényt megvásárolt az Arton Capital Hungary Kft. Ennek a vállalkozásnak a vezetője pedig nem más, mint Rogán Antal miniszter egyetemi iskolatársa, Balogh Radosztina.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.