Átcsoportosítás: Mészáros Lőrinc osztrák hotelt vett Mészáros Lőrinctől

A felcsúti polgármester érdekkörén belül cserélt gazdát a társaság.

MN
2017. 07. 19. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésében lévő Konzum PE Magántőkealap megvásárolta az Opimus Grouptól a Holiday Resort Kreischberg-Murau GmbH-t – írja az Index. Mindez a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett bejelentésből és a hozzá tartozó közleményből derül ki, a hírt elsőként a 444 szúrta ki. Az Ausztriában bejegyzett társaság tulajdonában van az elegáns Hotel Relax Resort Kreischberg wellnesshotel, illetve a hozzá tartozó telekingatlan is. A tranzakció értéke 13,4 millió euró, vagyis több mint 4,1 milliárd forint. 

A portál kiemeli, hogy a vevő Konzum PE Magántőkealap a Mészáros Lőrinc (53 százalék) és a Konzum Nyrt. (47 százalék) kezelésében működik, az eladó Opimus Group Nyrt. pedig jórészt szintén Mészáros érdekkörébe tartozik közvetlenül és áttételesen is. Az ügylettel a Konzum PE Magántőkealap tulajdonába került az Ausztriában bejegyzett társaság lényegi vagyonát képző, 7362 négyzetméter alapterületű Relax Resort Kreischberg 91 szobás, négycsillagos wellness-szálloda, illetve a hozzá tartozó, 8500 négyzetméteres telekingatlan is.

A tranzakció annak a Mészáros-érdekkörön belüli átcsoportosításnak a része, amelyben a Konzum Nyrt. elsősorban a turizmusra, illetve a pénz- és tőkepiaci befektetésekre koncentrál, míg az Opimus a média, az ipar és a mezőgazdaság területén keres bevásárlási lehetőségeket – teszi hozzá az Index.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.