Már nem Bill Gates a világ leggazdagabb embere

Jeff Bezos, az Amazon alapítója letaszította az első helyről 90 milliárd dolláros vagyonával.

Marosi Adrienn
2017. 07. 27. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jeff Bezos, az Amazon alapítója letaszította Bill Gatest, a Microsoft szoftveróriás társalapítóját az első helyről: jelenleg ő a világ leggazdagabb embere 90 milliárd dolláros vagyonával – írja a Forbes.

Egészen pontosan csütörtökön, piacnyitáskor 1,6 százalékkal erősödött az Amazon, így Jeff Bezos vagyona 90,6 milliárd dollárra nőtt, vagyis 500 millió dollárral előzte meg Bill Gatest.

A szupergazdagok listáját márciusban még Bill Gates vezette, akkor már négy éve megszakítás nélkül és 18. alkalommal az elmúlt 22 évben. A Forbes becslése szerint e pillanatban a harmadik legnagyobb vagyont Amancio Ortega, a Zara divatház spanyol tulajdonosa mondhatja magáénak, a negyedik helyen pedig Warren Buffett amerikai sztárbefektető szerepel. Az első tíz között van Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója is. Az ő vagyonának értékét 72,9|milliárd dollárra becsülik.

A Forbes az értékpapír-árfolyamok és az ingatlanárak alapján becsüli fel a világ vezető üzletembereinek vagyonát, ám mivel ezek erősen ingadozóak, a lista nem tekinthető sziklaszilárd rangsornak – teszi hozzá az MTI.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.