Megszűnik a sörgyártás a martfűi Heineken-gyárban

Logisztikai központtá alakítják. Sopronban viszont bővítik a gyártókapacitást, létszámbővítést terveznek.

MN
2017. 07. 07. 13:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leáll a sörgyártás a martfűi Heineken-gyárban, az üzemet a következő 12 hónapban fokozatosan disztribúciós és logisztikai központtá alakítják át, miközben Sopronban bővítik a gyártókapacitásokat, így ott létszámbővítést is terveznek – írja az Index.

Egyelőre nem tudni, az átalakítás hány ember munkahelyét érinti az ötven dolgozóval üzemelő martfűi gyárban. A cégnek az a célja, hogy az érintetteknek lehetőség szerint a soproni üzemben vagy a martfűi átalakítás révén potenciálisan elérhető munkakörök közül kínáljanak alternatívát – közölte a Heineken a portál megkeresésére.

A vállalat 2015-ben kezdett egy jelentős, 1,8 milliárd forintos fejlesztésbe Magyarországon, ennek a része ez az átszervezés is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.