Most már biztos, hogy sem fel-, sem leminősíteni nem fogják Magyarországot

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's, így nem lesz osztályzatmódosítást sem.

MTI
2017. 07. 07. 21:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hitelminősítő listáján Magyarország adósosztályzata így továbbra is befektetési ajánlású „Baa3\", stabil kilátással.

A cég által érvényben tartott magyar szuverén besorolás a befektetési ajánlású kategória alapszintje, és azonos a másik két nagy hitelminősítő, a Standard & Poor\'s és a Fitch Ratings „BBB mínusz” szintű hosszú távú magyar államadós-osztályzatával.

A Moody\'s az Európai Unió előírásainak megfelelően – a többi hitelminősítőhöz hasonlóan – előre összeállította az európai szuverén adósbesorolások áttekintésének idei menetrendjét, és a magyar szuverén osztályzat idei második potenciális felülvizsgálati időpontját péntekre tűzte ki.

Péntek éjjel Londonban közölte mindazonáltal, hogy – az első, márciusi időponthoz hasonlóan – most sem frissítette a magyar államadós-besorolást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.