Nagyon megdrágultak a strandbelépők a Balatonnál

Akár háromszoros is lehet a különbség a legdrágább és a legolcsóbb strandok között.

MN
2017. 07. 07. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drasztikus áremeléssel találkozhatnak a nyaralók a balatoni strandokon – derül ki az Azénpénzemenpenzem.hu körképéből. Alig akad a balatoni fizetős strandok között olyan, amelyik nem emelte idén a főszezonra a belépők árait, a drágulás pedig nem is visszafogott, több helyen 30 százalékos emeléssel is találkoztunk. Tavaly alig volt strand, amelyik árat emelt volna, idén a jelek szerint ezt bőven kompenzálják.

Bár idén csak mérsékelten emelt árat, továbbra is a balatonfüredi Esterházy a legdrágább strand: az egyszeri belépésre jogosító felnőtt belépő ára 1100 forintról emelkedett 1150 forintra, a többszöri belépésre lehetőséget adó 1300 forintról 1400 forintra. A családi belépő (négytagú család két 14 aluli gyermekkel) is itt a legdrágább, 3700 forintba kerül.

A második legdrágább a siófoki Nagystrand, ahol hétköznap az eddig megszokott ezer forintot kell kifizetni a felnőtt belépőre, hétvégén viszont 1300 forintot. Ezzel a hétvégi jeggyel 30 százalékos a drágulás, de a balatonlellei Napfény strand 200 forintos emelése (600-ról 800 forintra) 33 százalékos növekedésnek felel meg.

Az emelések után is Fövenyesen, Balatonudvariban és Révfülöpön a legolcsóbb a felnőtt belépő (500 forint, illetve 450/550 forint a belépések számától függően), aminek közel háromszorosa a legdrágább strandbelépő. A családi jegy a legolcsóbb a révfülöpi Császtai strandon, ahol egy családnak mindössze 1200 forintot kell fizetnie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.