Nyolcezer embert bocsát el a Lada autógyár

Az orosz cég 2012 óta van lejtmenetben, és leghamarabb jövőre lehet újra nyereséges.

MN
2017. 07. 17. 12:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A költségek csökkentése érdekében összesen több mint nyolcezer alkalmazottjától válik meg az orosz Avtovaz, a Lada márkájú autók gyártója. Idén 6000 embert küldenek el, jövőre pedig további 2200-at – jelentette be Mihail Babics, a Volga-menti szövetségi körzet elnöki megbízottja. Azt ígérte, a leépítés során kiemelt figyelemmel lesznek a szociális szempontokra.

Az Avtovaz 2012 óta minden évben kevesebb autót tud eladni, tavaly és 2015-ben is milliárdos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Ez az esztendő lehet a fordulópont, legalábbis az első félévben 13 százalékkal több autót értékesítettek, mint egy évvel korábban. A cégvezetés tervei szerint 2018-ban lehet újra nyereséges a vállalat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.