Óriás távozik Magyarországról

Kivonul az American Express bankkártyacég.

Fokasz Oresztész
2017. 07. 12. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lecseréli a lakossági American Express- (Amex-) kártyáit az OTP Bank, helyettük pedig Mastercard Bónusz-plasztikokat ad az ügyfeleinek – értesült az Index. Mivel itthon csak ez az egy pénzintézet forgalmazott ilyen kártyákat, ez azt jelenti, hogy az amerikai óriáscég kivonul Magyarországról.

A portál megjegyzi: a hazai kártyapiacon nagy változásra nem kell számítani, mert a három globális éllovas, vagyis a Mastercard, a Visa és az Amex közül itthon az első kettő lényegesen erősebb szereplő, mint a most távozó Amex. A vállalati Amexet saját kézben tartja a cég, így a vállalati szegmensben maradhatnak Magyarországon is ilyen kártyák, de mivel a lakosságit kizárólag az OTP-vel működtette, az meg fog szűnni. Úgy tudjuk, hogy az OTP július 17-től már nem bocsát ki új Amexet, a régieket pedig a lejáratuk napján lecseréli, de 2018. január 31-ig mindenképpen. Aki maga szeretné felgyorsítani a folyamatot, az 2000 forintos jóváírást kap, ha elindítja a cserét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.