Kiderült, mennyi fogyott Mészáros Lőrinc vizéből a MÁV-nál a kánikula idején

A literes kiszerelés beszerzési ára 32 forint, a félliteresé 28 forint volt a MÁV-nak.

MN
2017. 08. 23. 16:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az már korábban ismertté vált, hogy a MÁV-csoport 486,6 millió forintos keretösszeggel kötött szerződést a Vivienvíz Kft.-vel tavaly nyáron, eddig pedig összesen 136 millió forintért rendeltek vizet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégtől.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó azonban arra is kíváncsi volt, hogy mennyi vizet osztott szét a nagy kánikulában az utasok között a MÁV-START. Fónagy János válaszában azt írta: az elrendelt, augusztus elsején 0 órától augusztus hatodikán éjfélig tartó hőségriadó alatt összesen 75 402 liter ásványvíz fogyott el. Kiemelte, hogy a 2016-ban megkötött keretszerződés biztosítja a MÁV Zrt. és leányvállalatai dolgozóinak védőitallal történő ellátását is.

A válaszból az is kiderült, hogy

A MÁV-csoport még 2016 augusztusában kötött szerződést a Vivienvízzel. A megállapodás 24 hónapra szól, vagyis még egy évig a Mészáros-féle ásványvízzel látják el a vasúttársaságot, illetve kánikula idején az utasokat.

De nemcsak a vasút, hanem Volán-társaságok is szerződtek a Vivienvízzel. A Volánbusz Zrt. 4188 darab félliteres vizet vett a Vivientől 268 ezer forint plusz áfa értékben. Az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ szerződött még Mészárosékkal, ők 900 darab egyliteres palackot vettek 72 ezer forint plusz áfáért – derült ki Fónagy János július végén Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési képviselőnek adott válaszából. Vagyis a Volánbusznak 63 forint plusz áfa volt fél liter víz, míg a másik társaságnak 80 forint plusz áfa az egy liter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.