Közvetlenül repülhetünk Santanderbe a Ryanairrel

Jövő áprilistól indulnak a járatok Budapestről Észak-Spanyolországba.

MN
2017. 08. 29. 18:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közvetlen repülőjáratot indít az észak-spanyolországi Santanderbe Budapestről a Ryanair jövő áprilistól – írja az MTI a kantábriai autonóm kormány internetes oldalára hivatkozva.

A tájékoztatás szerint már idén szeptembertől foglalhatók jegyek az első járatokra. A légitársaság hetente kétszer közlekedik majd a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a santanderi Seve Ballesteros Repülőtér között.

Francisco Martín, a regionális kormány turizmusért és kereskedelemért felelős tanácsosa szerint az egyetlen légi összeköttetés Spanyolország északi része és Magyarország között versenyelőnyt jelent számukra egy olyan országgal kapcsolatban, amely „nagy lehetőségeket” kínál a turizmusban és üzleti területen is.

A santanderi repülőtér tavaly 778 ezer utast fogadott, a budapesti járat lesz a tizenharmadik nemzetközi viszonylata, amelyre a légitársaság Boeing 737-800-as típusú, 189 ülőhellyel rendelkező repülőgépet biztosít.

A cégnek ez lesz a tizedik járata Santanderből.

A Vizcayai-öbölben található tengerparti város Kantábria fővárosa. Az autonóm régió Magyarország tizenegyedik kereskedelmi partnere, területe 5300 négyzetkilométer, lakosainak száma több mint 580 ezer.

A térség világhírű természeti szépségeiről, tengerpartjai vonzzák a vízi sportok kedvelőit, hegyei a kirándulóknak, túrázóknak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget. Gasztronómiája izgalmas és sokszínű.

Santander közelében található az UNESCO világörökség részét képező Altamira-barlang is, amelynek látogatása ugyan korlátozott, de a környék ezen kívül is gazdag a paleolitikumból származó archeológiai leletekben.

Emellett Santanderből könnyen elérhető a többi észak-spanyolországi régió, keletre Baszkföld, nyugatra Asztúria.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.