Lesz újabb béremelés a Tescónál

Hatott a sztrájkfenyegetés, a bruttó bérek 11 ezer forinttal nőnek.

MN
2017. 08. 18. 15:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. szeptemberben folytatja az idei bérfejlesztést, és erről tájékoztatta az érintett szakszervezeteket – jelentette be a cég pénteken.

A döntés nem az elégedetlenkedő érdekképviseletekkel folytatott egyeztetések része, a vállalat ugyanis nem reagált a Tescónál működő két szakszervezet, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) követeléseire, amelyeket július 8-án a budapesti Fogarasi úti áruház előtt tartott közös demonstráción adtak át a munkáltató képviselőinek.

A Tesco az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében ismertette: az idei bérfejlesztés harmadik ütemében majdnem minden teljes munkaidőben dolgozó, aktív áruházi és logisztikai központi munkavállaló fizetése legalább további bruttó 11 ezer forinttal nő szeptemberben.

Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke az MTI-nek a bejelentést követően elmondta: hétfőn és kedden megszavaztatják a dolgozókkal, hogy a béremelés mértékét elfogadhatónak tartják-e. Hangsúlyozta, hogy ősszel mindenképpen tárgyalni kell a dolgozói létszám bővítéséről, illetve a jövő évi bérfejlesztésről.

A kereskedelmi vállalat közleményében azt írta, az újabb bérfejlesztéssel idén mintegy kéthavi fizetéssel többet vihetnek haza a dolgozók. Az elmúlt két évben a Tesco 8,7 milliárd forintot költött bérfejlesztésre, szeptember elsejétől a teljes munkaidős dolgozók közül senki sem keres 176 ezer forintnál kevesebbet, a legtöbb Tesco-munkatárs fizetése idén átlagosan 18,9 százalékkal nőtt.

Pártos Zsolt, a Tesco ügyvezető igazgatója a vállalat közleményében kiemelte: a januári és júliusi bérfejlesztések egy hosszú folyamat első lépései voltak, az újabb bérfejlesztés jól mutatja azt az utat, amelyen a jövőben szeretnének végigmenni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.