Nem kaszálták el a Tescót a dinnyeakciója miatt

Nem volt jogsértő, hogy az áruházlánc 249-ről 99 forintra csökkentette a gyümölcs kilónkénti árát.

MN
2017. 08. 04. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt jogsértő a Tesco július eleji dinnyeakciója, amikor a magyar dinnye kilónkénti árát néhány nap alatt 249 forintról 99 forintra csökkentették – írja az Agrárszekor.hu a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megállapítására hivatkozva.

A most lezárult hatósági eljárást a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezte: a beszállítókkal szembeni tisztességtelen forgalmazói magatartás, diszkriminatív árképzés és erőfölényével való visszaélés gyanúja miatt tettek bejelentést.

A portál kérdésére a Nébih közölte: a hatóság a görögdinnye forgalmazását a beszerzési ár alatti értékesítés, illetve a diszkriminatív árképzés vélelmezett megsértése miatt vizsgálta a Tesco esetében.

A vitát az váltotta ki, hogy a Tesco a piacra kerülés után néhány nap alatt 249 forintról 99 forintra csökkentette az idei görögdinnye kilónkénti árát. A NAK indokolatlannak tartotta az áruházlánc jelentős árcsökkentését, ezért kezdeményezett ellene hatósági vizsgálatot, illetve felszólította a Tescót, hogy azonnal vonja vissza akcióját.

A NAK egyébként megalázónak és etikátlannak nevezte a Tesco akcióját, mivel az áruházlánc az irreálisan alacsony árral veszélyezteti a gazdálkodók megélhetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.