Csúszik Garancsi luxuslakótelepe

Az első két épület összesen 265 lakással készül el, állítólag már a 75 százalékukat eladták.

MN
2017. 09. 11. 17:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leghamarabb 2019 januárjában költözhetnek be az első lakók a budapesti Kopaszi-gát mellé tervezett BudaPart Otthonok lakópark első két ütemébe – írja a Forbes online kiadása. Ez az eredetileg tervezetthez képest akár komolyabb csúszást is jelenthet. Az építési engedély május 20-án emelkedett jogerőre, ezután írták alá a szerződést a finanszírozásról a K&H Bankkal. A kivitelező a Market Építő Zrt. A két épület összesen 265 lakással készül el, állítólag már a 75 százalékukat eladták.

A beruházó a Property Market Kft., amely a Market-csoport és a katari uralkodócsaládhoz köthető, de luxemburgi hátterű Constellation Holdings Ltd. 2015-ben alapított leányvállalata. A Market-csoport többségi tulajdonosa Garancsi István, aki a Forbes tavalyi, a leggazdagabb magyarokról készült listáján is szerepelt 45,8 milliárdos vagyonával. Ő a tulajdonosa a Videoton FC-nek is, és rendszeresen együtt néz focimeccset Orbán Viktor miniszterelnökkel.

HIBAIGAZÍTÁS. Cikkünk korábbi változatában azt írtuk, hogy a késés akár egy éves is lehet, pedig valójában korábban nem volt szó arról, hogy 2018 elején már be is lehet költözni a lakásokba. A fejlesztő ezzel szemben a HVG érdeklődésére arról beszélt, hogy 2018 második felében adják át az ingatlanokat. Így ehhez képest 2019 eleje lehet akár fél éves, de mindössze néhány napos csúszás is. Egy éves azonban biztosan nem. A hibát javítottuk, az érintettek és olvasóink elnézését kérjük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.