Budapest és Agadir között indított repülőjáratot a Wizz Air

Mától heti két légijárat közlekedik Dél-Marokkóba.

MN
2017. 10. 31. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A légitársaság Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépei hetente kétszer, kedden és szombaton közlekednek majd Budapest és a marokkói város között – számolt be az MTI. Az első járat kedden, teli géppel indult el Budapestről.

Mohamed Said marokkói közlekedési miniszter a járatindítás alkalmából Budapesten tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy hosszas előkészítő munka előzte meg a járat elindítását, a marokkói és magyar utazásszervezők és a marokkói turisztikai hivatal is segítséget nyújtott ebben. A miniszter közölte, hogy a marokkói Royal Air Maroc légitársaság a közeljövőben ugyancsak járatot indíthat Casablanca és Budapest között.

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere arról tájékoztatott, hogy Agadir az idén a 13. új úti cél, amelyet megnyitottak, Berlinbe és Frankfurtba pedig decembertől lehet a légitársaság gépeivel utazni.

Bus Szilveszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) déli nyitásért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy az új járat is növeli a turizmus GDP-hez való hozzájárulásának mértékét. Hozzáfűzte, hogy a Wizz Air és a külügyi tárca törekvései és érdekei számos ponton találkoznak, amelyet a magyar diplomáciai és külképviseleti hálózat minden lehetséges eszközzel támogat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.