Csaknem harminchatmilliót költ négy autóra Áder János hivatala a Porschénál

Négy felső középkategóriás Skoda Superbét szállíthatnak le a Köztársasági Elnöki Hivatal részére.

MN
2017. 10. 31. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. szállíthat le négy Skoda Superbét a Köztársasági Elnöki Hivatal részére – derült ki az uniós közbeszerzési értesítő legújabb számából, a hírt az Átlátszó szúrta ki.

A Porsche Hungaria négy felső középkategóriás autót szerez be a Köztársasági Elnöki Hivatal számára a szeptemberben már megkötött szerződés alapján. A kft. egyedüli ajánlattevőként nyert, és a tender összértéke 35,8 millió forint. Ezen belül is egy Skoda Superb L&K 2.0 TSI 4×4 DSG listaáron nettó 12 millió lett volna, de – mint a hirdetményben szerepel – az értékelt ajánlati ár autónként mintegy 9 millió forint volt. A gépkocsik forgalomba helyezése, átadása, mozgatása, a tartozékok fel- és beszerelése, takarítása, tankolása, szállítása, kikonzerválása és garanciális javítása alvállalkozók feladata lesz, ám – ahogy írták – az ő kilétük még nem ismert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.