273 millióért eladnák a leégett Andrássy úti palotát

A terézvárosi önkormányzat vevőt keres a 2014-es tűzben szinte félig elpusztult ingatlanának.

MN
2017. 11. 06. 14:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értékesítené a terézvárosi önkormányzat az Andrássy út 83-85. szám alatti leégett ingatlant – az előterjesztést a közgyűlés az október 26-ai ülésén tárgyalta. A több helyrajzi számon elhelyezkedő ingatlanok minimális vételára az értékbecslő által meghatározott 273 millió, a pályázati biztosíték összege 50 millió forint.

A Bundula Csaba alpolgármester által jegyzett előterjesztés szerint az önkormányzat tulajdonát képező ingatlan állapota jelentősen leromlott, a műemléki előírásoknak megfelelő felújítás pedig jelentős költséggel járna – írja az Mfor.hu. A jelek szerint az értékesítéssel ez alól szeretné mentesíteni magát az önkormányzat. 

Az értékesítés során kikötés lenne, hogy ha az önkormányzat és a biztosító között jelenleg is zajló per eredményeként a biztosító kártérítést fizetne a társasház részére, akkor az önkormányzat – mint a káresemény bekövetkeztekori tulajdonosa – a tulajdoni hányadnak megfelelő kártérítési összegre igényt tart. A nyertes pályázó erre semmilyen jogon nem tarthatna igényt. A pályázat kiírására tizenöt nap, a lebonyolítására pedig fél év állna rendelkezésre.

A Kodály köröndnél, világörökségi területen álló palota tetőszerkezete 2014. július 15-én égett le. Az ingatlan tetőszerkezetét a hírek szerint a mai napig nem sikerült teljes mértékig helyreállítani. Az Mfor.hu megjegyzi, a homlokzat előtt kordon húzódik, a kert pedig tele van a tetőről és az épületről leszedett, illetve leesett díszekkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.