300 ezer magyar cég még nem regisztrált

A magyarországi gazdasági társaságok fele sem regisztrált a Cégkapura az augusztus végi határidőig.

MN
2017. 11. 02. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmulasztotta regisztrációját a Cégkapura a kötelezett gazdasági szervezeteknek több mint a fele az augusztus végi határidőig – derült ki egy belügyminisztériumi háttérbeszélgetésből, amelyről a Piac és Profit és a Bitport is beszámolt.

A nyilvántartások alapján mintegy 700 ezer társaságnak kellett volna bejelentkeznie a Cégkapu használatára, ugyanis január 1-jétől csak ezen keresztül tarthatnának majd kapcsolatot az elektronikus ügyintézést biztosító állami szervezetekkel. A regisztrált gazdasági társaságok száma azonban csak 300 ezer körül volt nyár végén.

A késlekedők ezért december végéig jogkövetkezmény nélkül pótlólagosan még regisztrálhatnak a cegkapu.gov.hu oldalon – mondta Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára a keddi beszélgetésen. 

A Cégkaput december elsejétől tesztelhetik is az érintett társaságok, amihez e-tananyagok is elérhetővé válnak nemsokára. A szükséges fejlesztések után, januártól már közös felületen, a magyarorszag.hu oldalon lesz hozzáférhető el a Cégkapu és az Ügyfélkapu szolgáltatás is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.