A játékboltosok már érzik a karácsonyi vásárlási rohamot

Ez az az időszak, amely a játékpiacon az éves forgalom 60-70 százalékát adja.

MN
2017. 11. 22. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A karácsonyi vásárlás már november elején elkezdődött, ez az az időszak, amely a játékpiacon az éves forgalom 60-70 százalékát adja – mondta Borhi János, a Formatex Kft. ügyvezetője a Világgazdaságnak.

A lap szerdai számában elmondta, míg év közben 3-5 ezer forint az átlagos vásárlói kosárérték, addig az ünnepek közeledtével 8-10 ezer forint, a webáruházban pedig 12 ezer forint.

Úgy vélte, egyre jelentősebb az internetes értékesítés szerepe, ám még sokáig fontos marad, hogy a gyerekek megfoghassák, kipróbálhassák a játékokat a boltokban. Ezzel együtt az online szegmens növekedése idén is két számjegyű lehet az ügyvezető szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.