A Skoda is gyárt elektromos autókat 2020-tól

A teljesen elektromos Skodák Mladá Boleslavban készülnek majd. 2025-ben már öt villanymodelljük lesz.

MTI
2017. 11. 20. 16:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német Volkswagen-konszernhez tartozó Skoda Auto 2020-tól megkezdi az elektromos gépkocsik gyártását – jelentette be a társaság.

Előzőleg a Skoda egyik kisebb csehországi gyárában, Kvasinyban 2019-től beindul a hibrid Superb gyártása. Ugyanebben az évben a gyártó központi üzemében, Mladá Boleslavban a VW hibrid autóinak motorjához kezdenek alkatrészeket készíteni.

A teljesen elektromos Skodák 2020-tól Mladá Boleslavban készülnek majd. A gyártó azt tervezi, hogy 2025-ben különböző kategóriákban öt teljesen elektromos modellt állít elő.

A Skoda Auto csaknem 30 000 embernek biztosít munkát Csehországban. A cég októberben 107 400 darab személygépkocsit adott el világszerte, 9,7 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.