Arra kéri elődje Hoppál Pétert, hogy tárgyaljon a benzin áráról a Mollal

„Még hatalommal való visszaéléssel sem gyanúsíthatnak, hisz nem vagy adóellenőr” – írta Páva Zoltán.

MN
2017. 11. 14. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ironikus nyílt levelet írt Páva Zoltán volt komlói MSZP-s polgármester, volt baranyai országgyűlési képviselő utódjának, Hoppál Péternek. Ebben azt kéri, tárgyaljon a benzin áráról a Mollal – szúrta ki a Szabad Pécs.

„Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok hozzád, hogy szíveskedj felkeresni Hernádi Zsolt urat, a Mol elnökét, és kérd meg, hogy választókerületedben levő komlói Mol kútnál üzemanyagár-csökkentést hajtson végre” – írta Páva Zoltán. Hozzátette, indoklásként felhozza, hogy „Komlón a legdrágább megyénkben az üzemanyag, és téged még a hatalommal való visszaéléssel sem gyanúsíthatnak, hisz nem vagy adóellenőr”.

„Szakács László képviselő mégsem járhat el, hisz ő listán került a parlamentbe, és egyébként sem az ellenzéki képviselők tudnak a kormány benzinkutasánál eljárni. Köszönettel kívánok sok sikert!” – zárta levelét.

Ismeretes, Tállai András üzemanyagár-letörő akciójáról még a Bloomberg hírügynökség is beszámolt. Az elsőként a Napi.hu portálon szemlézett anyag szerint a magyar gazdaság kézi vezérlésének bizonyítéka, hogy a fideszes országgyűlési képviselő, államtitkár és nem mellékesen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke lakossági kérés nyomán elintézte, hogy a mezőkövesdi Mol kúton olcsóbb legyen az üzemanyag.

Tállai András Facebook-oldalán számolt be arról szombaton, hogy állampolgári megkeresést kapott, hogy Mezőkövesden és térségében a Mol bizony borsos áron adja az üzemanyagot. A lakosok panaszai meghallgatásra találtak: az államtitkár egyeztetéseket folytatott a társaság illetékes képviselőivel, amelynek eredménye, hogy az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11, a gázolajé 5 forinttal csökkent.

Az ügyben lapunk megkereste a Molt, de a vállalat nem kívánt reagálni. A szóban forgó töltőállomásról annyit ugyanakkor kiderítettünk, hogy a Mol saját kezelésében van, vagyis nem vállalkozó üzemelteti, aktuális árairól pedig a budapesti központban döntöttek. Azaz nem franchise rendszerben működtetett benzinkúton érte el a helyi vállalkozóval egyeztetve Tállai András az üzemanyagárak csökkentését, hanem a magyar gazdaság egyik legjelentősebb szereplőjénél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.