Átverés az ajándék Wizz Air-jegy

Hamis a diszkont légitársaság nevében indított promóció.

Bodacz Péter
2017. 11. 08. 15:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem valódi az a Facebookon, hiszékeny felhasználók megosztásai révén terjedő promóció, amely szerint a Wizz Air ingyen repülőjegyet ad mindenkinek, mivel a cég már 15 éve repül. A rend szerint a Köszönöm #Wizzair! kísérőszöveggel posztolt oldal egy kérdőívet takar, ahol három egyszerű kérdésre kell válaszolni. Ezt követően közlik a felhasználóval a jó hírt, miszerint két jegy nyertese, amennyiben az oldalt megosztja ismerőseivel a közösségi oldal felületén. 

A Wizz Air lapunk megkeresésére szinte azonnal küldte közleményét, amely szerint az oldal hamis. Mint írják, több weboldal és Facebook-oldal is megtévesztő módon a Wizz márka jellemzőit vagy ahhoz hasonló részleteket felhasználva félrevezeti a felhasználókat, hogy azt gondolják, a Wizz Air hivatalos oldalain járnak. Egyes oldalakon álpromóciókat indítottak, amelyek során azt állítják, hogy a résztvevők WIZZ repülőjegyeket nyerhetnek.

A légitársaság arra hívta fel ügyfelei figyelmét, hogy kizárólag a hivatalos weboldalukon, a Wizzair.com, valamint a légitársaság hivatalos közösségi oldalain és a WIZZ hírlevélben szereplő promóciók valósak. „A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket a felhasználókat megtévesztő szereplők és oldalak ellen, amelyek félrevezető módon sugallják, hogy a Wizz Airt képviselnék” – zárul a fapados légitársaság közleménye.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.