Csaknem hétezer dolgozót bocsát el a Siemens világszerte

6900 alkalmazottját bocsátja el a Siemens német gépipari konszern, és üzemeket is bezár.

MTI
2017. 11. 16. 16:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Világszerte 6900 alkalmazottját bocsátja el és üzemeket zár be a Siemens. A német gépipari konszern az erőművi, valamint a hajtómű és gázturbina üzletágának nehézségei miatt döntött így – jelentette be a vállalat.

A Siemens erőművi üzletága világszerte 46,8 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A nagy erőművi gázturbinák értékesítése újabban nehézségekbe ütközik Németországban és Európában.

A nyersanyagárak alakulásának erősen kitett olaj-, gáz- és bányaipar számára hajtóműveket, motorokat és hajtásláncokat gyártó üzletágban pedig 44,8 ezer alkalmazottat foglalkoztat a Siemens.

A két üzletágban világszerte elbocsátani tervezett 6900 alkalmazott mintegy fele Németországra jut, ahol három üzemét is bezárja a Siemens.

A németországi Görlitz és Lipcse városokban 920 munkahely esik áldozatul az üzemek bezárásának. Az Erlangen és Offenbach városokban működő üzemek összevonása miatt 700 alkalmazottat bocsátanak el. A Siemens erfurti üzemének sorsa még kétséges, vizsgálják eladásának lehetőségét is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.