Egy webáruházra csapott le a NAV

A Mall.hu-nál vizsgálódtak a nyomozók. A cég feltehetően nem fizetett áfát az eladott termékei után.

MN
2017. 11. 14. 16:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellenőrzést tartott a Mall.hu webáruházat fenntartó Internet Mall Hungary Kft. Váci úti központjában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedden.

A 24.hu megkeresésére a NAV közölte, hogy pénzügyi nyomozói az NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatalával együttműködve nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása. A bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás.

A portál szerint a cég az eladott termékei után feltehetően nem fizette meg az áfát, és azzal is trükközhettek, hogy a piaci árnál jóval alacsonyabban kis csomagolási hibás terméknek álcázva adtak el az elsőosztályú termékeket.

A webshop hivatalos oldalán annyi olvasható, hogy a Mall.hu átvételi pontjai és ügyfélszolgálata technikai okok miatt nem elérhetőek, de ez minden bizonnyal a hatósági ellenőrzés miatt van így.

A Mall.hu közleményben reagált az estere, azt írták: „a mai nap során egy munkavállalónk tevékenysége kapcsán a NAV és az NNI helyszíni vizsgálatot kezdeményezett társaságunknál. Mindenben együttműködünk a hatóságokkal annak érdekében, hogy a nyomozást mielőbb megnyugtatóan lezárhassák, a nyomozás sikere érdekében további információt jelenleg nem áll módunkban megosztani”.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.