Elektromos autókhoz fognak akkumulátort gyártani Komáromban

A dél-koreai SK Innovation gyárában 2019-ben indulhat a tervek szerint a próbaüzem.

MTI
2017. 11. 29. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-koreai SK Innovation Zrt. elektromos autókba használható lítium akkumulátorokat gyártó üzem építését tervezi a komáromi ipari parkban egy 42 hektáros területen – derül ki a városházán kifüggesztett hirdetményből.

A beruházás környezetvédelmi dokumentációja szerint a vállalat 2018 februárjában kezdené meg az építkezést, a próbaüzemet 2019 nyarán indítanák, és 2020 januárjától üzemszerű termelést folytatnának.

Az üzem első fázisa 66 ezer négyzetméteren valósulna meg a komáromi ipari park területén, a lengyel Alumetal szomszédságában. A működés során a gyár 24 órás üzemben termelne egész évben.

A társaság a dél-koreai Seosan városában már rendelkezik egy gyakorlatilag azonos technológiájú akkumulátorgyárral. A gyártási eljárás Magyarországon nem ismeretlen, hasonló üzem nyílt 2017 májusában Gödön – áll a környezetvédelmi dokumentációban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.